Nieuws

Sportdiëtist Maaike Enthoven vertaalt de wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van sportvoeding naar praktische adviezen voor sporters in de vorm van bijvoorbeeld presentaties, scholingen, worskhops en nieuwsberichten. Daarnaast kun je inspiratie opdoen door haar te volgen via de social media kanalen en het receptenboek te bekijken.

Zomervakantie 2022

 

Zomervakantie 2022

Tijdens de schoolvakantie is de praktijk gesloten van 15 juli tot en met 14 augustus 2022.

Wil je een afspraak maken of wijzigen of heb je een vraag? Mail je bericht naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of spreek je bericht met naam en telefoonnumer in per voicemail op 0655187216. Je wordt vanaf 15 augustus teruggebeld of gemaild. 

Wil je een afspraak voor een intake gesprek? Je kunt deze via de webagenda eenvoudig zelf inplannen. Klik op de knop 'Plan een afspraak', na het invullen van het aanmeldformulier kun je vervolgens een intake in Alkmaar of online plannen.

NB: vanaf 15 augustus wordt de webagenda bijgewerkt en ontvang je een definitieve bevestiging van de ingeplande afspraak. 

 

 

Zomervakantie 2021

 

Zomervakantie 2021

Tijdens de schoolvakantie is de praktijk gesloten van 8 juli tot en met 2 augustus 2021.

Wil je een afspraak maken of wijzigen of heb je een vraag? Mail je bericht naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of spreek je bericht met naam en telefoonnumer in per voicemail op 0655187216. Je wordt vanaf 3 augustus teruggebeld of gemaild. 

Wil je een afspraak voor een intake gesprek? Je kunt deze via de webagenda eenvoudig zelf inplannen. Klik op de knop 'Plan een afspraak', na het invullen van het aanmeldformulier kun je vervolgens een intake in Alkmaar of Uitgeest plannen.

NB: vanaf 3 augustus wordt de webagenda bijgewerkt en ontvang je een definitieve bevestiging van de ingeplande afspraak. 

 

 

Zomervakantie 2020

 

Zomervakantie 2020

Tijdens de schoolvakantie is de praktijk gesloten van 3 juli tot en met 26 juli 2020.

Wil je een afspraak maken of wijzigen of heb je een vraag? Mail je bericht naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of spreek je bericht met naam en telefoonnummer in per voicemail op 0655187216. Je wordt in de week van 27 juli teruggebeld of gemaild. 

Wil je een afspraak voor een intake gesprek? Je kunt deze via de webagenda eenvoudig zelf inplannen via de website. Klik op de knop 'Plan een afspraak' rechts bovenaan de pagina, na het invullen van het aanmeldformulier kun je vervolgens een intake in Alkmaar of Uitgeest plannen. Geef je in de opmerkingen even aan waarom je de afspraak hebt ingepland en welke sport je doet?

NB: vanaf 26 juli wordt de webagenda bijgewerkt en ontvang je een definitieve bevestiging van de ingeplande afspraak. 

 

 

COVID-19 vanaf 11 mei 2020

Voor bestaande en nieuwe klanten

Vanaf 11 mei mogen er weer consulten op locatie uitgevoerd worden. Daarbij is het voor jouw en mijn gezondheid belangrijk om de voorzorgsmaatregelen te volgen om het verspreiden van COVID-19 te voorkomen. Ik houd mij aan de richtlijnen van het RIVM. Lees dit bericht voorafgaande aan je afspraak goed door.

Wanneer het consult op locatie niet strikt noodzakelijk is (bijv. wanneer de metingen niet uitgevoerd hoeven te worden) of wanneer je zelf liever niet op locatie komt, bespreek dit dan vooraf met mij. Je consult kan omgezet worden in een telefonisch of beeldbel consult.

 

Kom je bij mij op locatie; beantwoord dan eerst de onderstaande vragen:

- Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden celcius)?

- Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?

- Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?

- Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Kun je alle vragen met ‘nee’ beantwoorden, dan ben je van harte welkom bij mij in de praktijk!

Beantwoord je 1 of meerdere vragen met ja; dan is het noodzakelijk het consult uit te stellen en dien je dit direct aan mij kenbaar te maken.

NB: afspraken dienen uiterlijk 24 uur van te voren (weekenden en feestdagen niet meegerekend) doorgegeven te worden per telefoon. Bij verhindering op een dag volgend op een weekend of op een erkende feestdag(en) gaat de termijn van 24 uur in op de laatste voorafgaande normale werkdag. Een afspraak op maandag dient daarom voor 17:00 uur op de voorafgaande vrijdag telefonisch te worden afgezegd. Wanneer de verhindering of annulering later wordt doorgegeven zal het consult in rekening worden gebracht. De factuur van een gemiste afspraak ontvang je persoonlijk. Deze kosten kunnen niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar.
Ben je te laat om uw afspraak kostenloos te verzetten, dan kan je afspraak omgezet worden in een telefonisch of beeldbel consult.

Nog een paar regels die je vooraf moet weten:

- Op locatie werk ik zo strikt mogelijk op tijd om onnodig passeren in de wachtruimte te voorkomen. Graag stipt op de afgesproken tijd de wachtruimte binnenkomen. In elk geval niet eerder dan 5 minuten voorafgaande aan het consult.

- Uitgangspunt is 2 personen in de behandelkamer (begeleiders alleen in overleg).

- Eetdagboekjes of andere documenten die nodig zijn bij de behandeling graag voorafgaande aan het consult toesturen per mail.

 

Nieuwe klanten kunn een afspraak inplannen via de webagenda op de beschikbare plekken. 

Wanneer je een beeldbel consult wilt, geef dit dan vooraf aan. 

Alvast bedankt voor je begrip en keep fit!

Ik hoop je snel te zien of horen!

Sportieve groeten,

Maaike Enthoven 

corona2

COVID-19 update - 3 - na 18 april

Voor bestaande en nieuwe klanten

Met de corona maatregelen gaat het gelukkig heel langzaam de goede kant op. Dinsdag 21 april heeft de overheid aangekondigd de maatregelen te verlengen tot en met 19 mei. Heel fijn dat de top- en jeugdsport weer ruimte krijgt. Ik wil uiteraard iedereen graag helpen zo fit mogelijk en met behoud van het gewenste gewicht door deze periode heen te komen.

Als ondernemer in de (sport)zorg wil ik graag kunnen blijven zorgdragen voor de gezondheid van mijn klanten en moet ik daarnaast zorgen voor mijn eigen gezondheid zodat ik je van advies en behandeling (op afstand) kan blijven voorzien.

Alle consulten die gepland staan t.m. 19 mei 2020 zullen telefonisch of via Skype uitgevoerd worden. Ik bel je op het geplande tijdstip van je afspraak. 

Nieuwe klanten kunnen een afspraak inplannen via de webagenda op de beschikbare plekken waarbij t.m. 19 mei de afspraak telefonisch of per Skype zal plaatsvinden. 

Geef je het vooraf aan mij door wanneer je een Skype gesprek wilt? Ik heb dan je Skype naam nodig.

Als je thuis een weegschaal hebt, wil je je dan op de ochtend van de afspraak even wegen?

Alvast bedankt voor je begrip en keep fit!

Ik hoop je snel te zien of horen!

Sportieve groeten,

Maaike Enthoven 

corona2

COVID-19 update - 2

Voor bestaande en nieuwe klanten

Wat een uitdagende periode waar we met zijn allen doorheen moeten! Ik wil iedereen graag helpen zo fit mogelijk en met behoud van het gewenste gewicht door deze periode heen te komen.

Als ondernemer in de zorg wil ik graag kunnen blijven zorgen voor de gezondheid van mijn klanten en moet ik daarnaast zorgen voor mijn eigen gezondheid zodat ik je van advies en behandeling (op afstand) kan blijven voorzien.

Alle consulten die gepland staan t.m. 28 april 2020 zullen telefonisch of via Skype uitgevoerd worden. Ik bel je op het geplande tijdstip van je afspraak. Geef je het vooraf aan mij door wanneer je een Skype gesprek wilt? Ik heb dan je Skype naam nodig.

Als je thuis een weegschaal hebt, wil je je dan op de ochtend van de afspraak even wegen?

Alvast bedankt voor je begrip en keep fit!

Ik hoop je snel te zien of horen!

Sportieve groeten,

Maaike Enthoven 

corona2

COVID-19 update

Voor bestaande en nieuwe klanten

Ik wil alle sporters die de komende weken niet meer kunnen trainen graag helpen om zo fit mogelijk door deze periode heen te komen. Als ondernemer in de zorg wil ik graag kunnen blijven zorgen voor uw gezondheid en moet ik daarnaast zorgen voor mijn eigen gezondheid zodat ik u van advies en behandeling (op afstand) kan blijven voorzien. 

Ik heb daarom besloten alle consulten die gepland staan t.m. 6 april 2020 telefonisch of via Skype te gaan aanbieden. Ik bel u op het tijdstip van uw afspraak. Geeft u het vooraf aan mij door wanneer u liever een Skype gesprek wilt?

Nieuwe cliënten kunnen een afspraak inplannen via de webagenda op de beschikbare plekken vanaf 6 april op locatie Uitgeest of Alkmaar of mij bellen voor een telefonische intake vóór 6 april. 

Tip; weeg uzelf indien mogelijk s.v.p. op de ochtend van de afspraak op uw eigen weegschaal.

Alvast bedankt voor uw begrip en keep fit!

Ik hoop je snel te zien of horen!

Sportieve groeten,

Maaike Enthoven 

corona2

Inloopspreekuur

Voor nieuwe klanten

Op de laatste 2 donderdagen van januari 2019 is het mogelijk om kostenloos voor een kort consult langs te komen bij Maaike Enthoven sportdiëtist.

Handig voor als je een vraag hebt over voeding, sportvoeding of je gezondheid, maar niet zeker weet of Maaike Enthoven sportdiëtist je daarbij zou kunnen helpen. Je bent dan van harte uitgenodigd om een keer langs te komen op het inloopspreekuur. 
Onder het genot van een kopje koffie of thee maken we kennis en krijg je informatie over wat de (sport)diëtist voor je kan betekenen. Je kunt vrijblijvend je vragen stellen over diëten, voeding en gerelateerde onderwerpen. 

inloopspreekuur nieuwsbericht

Lees meer

Maaike Enthoven sportdietist blogt voor Sportzorg.nl

 

Maaike Enthoven sportdietist blogt voor Sportzorg.nl

Sinds oktober 2018 blogt Maaike voor Sportzorg.nl. Dit is de voorlichtingswebsite van alle sportartsen in Nederland. Hierop vind je informatie over sportkeuringen, spierversterkende oefeningen, informatie over blessures en voeding bij sport! De blogs over sportvoeding mag ik verzorgen met een aantal enthausiaste collega sportdietisten. Allen zijn wij aangesloten bij Vereniging Sportdietetiek Nederland. De sportdietist is dé specialist op het gebied van voeding en sport. Bij ons kun je terecht met al je vragen over voeding in relatie tot sport.

Wil je alvast wat lezen? Dat kan. Er staan al een mooie reeks blogs op deze pagina van Sportzorg.  

Veel leesplezier!

Heb jij vragen over je voeding? Schakel dan eens een sportdietist in!

Sportieve groeten,

Maaike Enthoven 

Meer artikelen...