Nieuws

Sportdiëtist Maaike Enthoven vertaalt de wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van sportvoeding naar praktische adviezen voor sporters in de vorm van bijvoorbeeld presentaties, scholingen, worskhops en nieuwsberichten. Daarnaast kun je inspiratie opdoen door haar te volgen via de social media kanalen en het receptenboek te bekijken.

Maaike Enthoven sportdiëtist gestart in Uitgeest

Sinds 1 maart 2015 is Maaike Enthoven Sportdiëtist gestart met haar praktijk in Uitgeest. Maaike stelt zich graag voor.

Ik ben nu een aantal jaren werkzaam als sportdiëtist. Anders dan de meeste sportdiëtisten in Nederland heb ik niet de gebruikelijke post-HBO opleiding gevolgd, maar ben ik afgestudeerd aan de de 2 jarige internationale opleiding ' Sports Nutrition' van het IOC.

Voordat ik van het bestaan van deze opleiding af wist, dacht ik na over het volgen van de post- HBO opleiding voeding en sport en ik wilde daarnaast beter wetenschappelijke literatuur leren lezen zodat ik goed op de hoogte kan blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de sportvoeding. De IOC opleiding omvatte dit beide uitstekend. De lessen worden gegeven door vooraanstaande personen in de sportvoeding die vaak zelf veel onderzoek hebben verricht (voor meer informatie over de IOC opleiding zie: www.sportsoracle.com). Omdat het een internationale opleiding is, werk je volledig vanuit huis. Alle lessen werden gegeven via het internet en je hebt een ‘online klas’.

Naast de lessen waren er veel verschillende opdrachten zodat je leert om zelfstandig praktijkvragen op een deskundige manier, door middel van het lezen van wetenschappelijke literatuur, op te lossen. Elk studiejaar eindigde met een examen en daarnaast een jaaropdracht waarin ik me heb kunnen verdiepen in de onderwerpen spierkrampen en voeding bij ultra-running. Wat ik daarnaast heel mooi vind is dat ik nu na het afronden van de opleiding een internationaal netwerk heb waar ik vraagstukken over sportvoeding mee kan overleggen.

Tijdens de opleiding ben ik bij Diëtistenteam Spring als sportdiëtist aan de slag gegaan en begeleid ik verschillende individuele sporters en geef ik presentaties over voeding en beweging/sport. Sinds 1 maart 2015 ben ik daarnaast gestart met 'Maaike Enthoven sportdiëtist' omdat ik mijn werkzaamheden als sportdiëtist graag uitbreid. Ik streef naar goede samenwerkingsverbanden met andere disciplines in de regio om zodoende een goed netwerk op te bouwen om de begeleiding van de sporter te kunnen optimaliseren.

Tot zover over mijzelf en mijn ervaring als sportdiëtist. Ben je benieuwd waarom en hoe voeding zo’n belangrijke rol speelt bij het leveren van een prestatie op topniveau? Houd de site in de gaten voor blogs, nieuwsberichten en recepten over voeding en sport.

Ben je geïnteresseerd in de diensten die Maaike Enthoven kan bieden?

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-55187216.

De locatie waar Maaike is gestart met haar werkzaamheden is Westergeest 16, 1911 AJ Uitgeest in de Massagepraktijk Susan Twaalhoven.